2024-07-24 19:17:28
A Disney úgy döntött, hogy az angliai március 5-ei bemutatása után 12 héttel már meg is jelenteti dvd-n és Blu Rayen a filmet a szokásos minimális 18 hetes vetítés helyett, hogy a marekting a dvd fogyásra is hasson movies

Index – Kultúr – Nem kell a briteknek Burton csodaországa

Milliók kíváncsiak a Tim Burton által 250 millió dollárból megálmodott Alice Csodaországban 3d-s világára, de lehet, hogy több ország bojkottálja a filmet a Disney megrövidített moziforgalmazása miatt.

A Disney úgy döntött, hogy az angliai március 5-ei bemutatása után 12 héttel már meg is jelenteti dvd-n és Blu Rayen a filmet a szokásos minimális 18 hetes vetítés helyett, hogy a marekting a dvd fogyásra is hasson. A moziforgalmazók cserébe bojkottálnák a filmet, írta a dailymail [1].

A Disney komoly veszteséget könyvelhet el, ha rövid határidővel hozza kereskedelmi forgalomba az Alice Csodaországbant [2]. Több mozihálózatnak sem nyerte el a tetszését, attól tartanak, hogy a potenciális nézők inkább kivárják a három hónapot és megveszik a dvd-t, ahelyett, hogy beülnének a filmre.

Angliában az ország három legnagyobb hálózata – az Odeon, a Vue és a Cineworld – is bojkottálná a mozit. A négy legnagyobb holland moziüzemeltető cég a moziüzemeltetők szövetségén keresztül már a hét elején nyílt levélben jelezte, hogy nemcsak a Burton-film, de más Disney-darab sem kerülhet holland mozikba az adott keretek között. Az olasz mozihálózatoknak sem tetszik a Disney döntése.
07

A Disney a bojkott mellett a jegyáron is veszíthet: számítások szerint 40 millió eurós bevételtől eshet el. A mozihálózatoknak békülésként máris 97 centet ajánlottak fel, minden eladott jegy után, és ez az alku is 8 hétig tartana. Általában 65 cent jár minden eladott jegy után, a 3d-s vásznakon vetített produkciók esetében 90 cent. Két fejest is küldtek a hálózatok vezetőihez, hogy találjanak megoldást a problémára.

Sorry, the comment form is closed at this time.