2024-04-19 21:23:36
Negyvenmilliós büntetés a fájlcserélők megsegítése miatt middlemen/this is bad

Index – Tech – Negyvenmilliós büntetés a fájlcserélők megsegítése miatt

A filmstúdiók a gatyáját is leperlik annak a francia postásnak, aki részletesen leírta a weboldalán, hogy miként kell letölteni a filmek kalózmásolatait.

Egy francia bíróság 130 ezer euró, azaz körülbelül 39 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte Sébastien Budin postást, akit azzal vádoltak, hogy illegális filmletöltéshez nyújtott segítséget portálján. A 26 éves filmrajongó az általa létrehozott stationdivx.com webodalra feltette kedvenc filmjeinek az adatait, és azokat a kulcsszavakat, amikkel más rajongók könnyen letölthették a kalózportálokról a filmeket.

A 20minutes.fr portál jelentése szerint a stationdivx.com több mint egy éven át segítette a letöltőket, és a 130 ezer eurót a 20th Century fox, a Warner, a Disney és a többi filmgyár követelte Sébastien Budintól.

A postás fellebbezett az ítélet ellen, és azzal védekezett, hogy ugyanazokat a kulcsszavakat a Google-on is meg lehet találni. Szerinte nem sértett törvényt, csak más filmrajongóknak akart segíteni, önzetlenül. A felsőbb fórum döntésére váró Sébastien Budin segítseteknekem (www.soutenezmoi.free.fr [1]) címen új portált nyitott

Sorry, the comment form is closed at this time.