2024-04-20 10:28:34
Csak minden második néző legális market data/movies

Index

Az adatok alapján a franciák májusban több, mint 13,5 millió filmet töltöttek le illegálisan az internetről, miközben az országos filmközpont 12,2 millió mozijegy eladását rögzítette az adott hónapban. A jelenség “veszélybe sodorhatja a film- és audiovizuális ipart” – jelentette ki az Alpa képviselője a Le Figaro című napilapnak.

A tanulmány szerint átlagosan havi 10 millió illegális filmletöltés történik az országban. A rekord tavaly decemberben volt, amikor 16,6 millió illegális letöltést számoltak. A törvénytelenül letöltött filmek 66 százaléka amerikai, 19 százaléka francia. A Transformers különösen népszerű, 2007 októbere óta 3,7 millió példányban szedték le a netről. A kutatások egyelőre nem mutatják a letöltések közvetlen gazdasági hatását a filmiparra, de az biztos, hogy a francia dvd-eladás leszálló ágba került.

Egy tavalyi jelentés szerint a jogvédő szervezetek azt állapították meg, hogy Magyarországon tízből kilenc letöltés illegális, tíz dvd-ből hét nem eredeti. Az okozott kár forintban százmilliárdos nagyságrendű.

Sorry, the comment form is closed at this time.