2024-04-18 14:13:20
Hungarian CD and DVD pirates get suspended jail term legislation/movies/music/news

A judge in the city of Pécs has sentenced two individuals caught accidentally with 85 and 735 illegally copied CDs and DVDs to seven and eighteen months suspended prison term and 2 million HUF penality. The damage was 12 million HUF. The prosecution has not appealed the decision.

ASVA.hu

Precedens értékû, jogerõs ítéletet hozott a Pécsi Városi Bíróság a napokban egy évek óta húzódó, szerzõi jogokat sértõ kalóz-ügyben – adta hírül az ASVA, az Audiovizuális Mûvek Szerzõi Jogait Védõ Közcélú Alapítvány. A bírói döntés értelmében a két elkövetõ hét hónap, illetve egy év hat hónap szabadságvesztésre és összesen több mint 2 millió forint pénzbírság megfizetésére ítéltetett. A jog 1992 óta ad lehetõséget arra, hogy a szerzõi jogok megsértését akár szabadságvesztés kirovásával is sújtsa a bíróság
Az 2004 nyara óta húzódó ügyben az egyik elkövetõt 85 rendbeli, a szerzõi jogok üzletszerûen elkövetett megsértésének bûntettében és szerzõi, vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok védelmét biztosító mûszaki intézkedés kijátszásának vétségében találta bûnösnek a pécsi bíróság, így õt halmazati büntetésként hét hónapi szabadságvesztésre, míg társát, aki 735 rendbeli, a szerzõi jogok üzletszerûen elkövetett megsértésének bûntettében találtatott bûnösnek, 1 év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Mindkét esetben a szabadságvesztés végrehajtását próbaidõre felfüggeszti a bíróság.

Sorry, the comment form is closed at this time.